Kurs 1 stopnia zaawansowania WSET Spirits. Wprowadzenie do metod produkcji głównych rodzajów alkoholi mocnych oraz czynników wpływających na ich smak i aromat.
Po ukończeniu kursu/zdaniu egzaminu, będziesz w stanie zidentyfikować główne rodzaje alkoholi mocnych oraz opisać surowce i metody ich produkcji. Przeprowadzić tasting i opisać dany alkohol przy użyciu systemu Systematic Approach to Tasting Spirits® na poziomie 1, a także posługiwać się podstawową terminologią anglojęzyczną opisującą metody produkcji i style alkoholi.
Dla osób pracujących w gastronomii lub handlu, potrzebujących usystematyzowanych podstaw wiedzy o produkcji alkoholi mocnych i ich rodzajach (barmani, kelnerzy, sprzedawcy, magazynierzy), a także dla zajawkowiczów i koneserów tychże trunków.
Uwaga! Kurs wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Formuła stacjonarna: kurs jednodniowy – 7 godzin wykładowych (+ zalecane 6 godzin samodzielnej nauki przed rozpoczęciem kursu); egzamin na koniec kursu/dnia.
Formuła online: 3 sesje telekonferencyjne Zoom i wysyłka pakietów tastingowych;
Język wykładowy: angielski (z polskim komentarzem prowadzącego).
Materiały szkoleniowe są wysyłane do uczestników przed rozpoczęciem kursu.
Egzamin testowy, stacjonarny – 30 pytań wielokrotnego wyboru w języku angielskim. Czas trwania – 45 minut. Minimalny wynik do zdania egzaminu – 70%. Wypełnione testy egzaminacyjne są wysyłane do londyńskiej siedziby WSET i tam sprawdzane.
W linku poniżej znajduje się quiz z zestawem 10 przykładowych pytań o podobnym poziomie trudności jak te z testu egzaminacyjnego na niniejszym poziomie:
WSET SPIRITS LEVEL 1 Revision Quiz
Uczestnik, który zda egzamin, otrzymuje certyfikat wystawiony przez londyńską centralę Wine and Spirit Education Trust i pin-odznakę poziomu, który ukończył.
Cena obejmuje kurs (z przerwami kawowymi – f. stacjonarna), materiały szkoleniowe, ich wysyłkę i opłatę za egzamin; możliwa płatność ratalna – zaliczka rezerwacyjna – 700 zł, druga rata 600 zł.
Opłata za egzamin poprawkowy – 300 zł (za podejście).
Uwaga! Barschool.pl zastrzega sobie prawo do anulowania/przeniesienia terminu kursu w przypadku nie zebrania się minimalnej ilości uczestników (6 osób). Organizator powiadomi o tym uczestników w terminie 10 dni roboczych przed planowanym rozpoczęciem kursu i zaproponuje osobom zapisanym przeniesienie do innej grupy (w innym terminie) lub zwrot kosztów kursu. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za inne koszty powstałe przy okazji rezerwacji miejsca na kurs.
Pytania, wątpliwości? Prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny: rezerwacje.barschool@gmail.com / (+48) 603 226 669